Sicario je odpověď na mexickou narkomafii

Na Sicaria jsem chtěla jít už od chvíle, kdy jsem poprvé uviděla úžasně vytvořený plakát k filmu. Tehdy jsem ani pořádně nevěděla, o co vlastně jde. Pak jsem zjistila, že ve filmu hraje má oblíbená Emily Blunt a věděla jsem, že se na něj dřív či později podívám. Konečně jsem to tedy udělala.

Sicario_posterRežie: Denis Villeneuve
Scénář: Taylor Sheridan
Kamera: Roger Deakins
Hudba: Jóhann Jóhannsson
Hrají: Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin, Victor Garber, Jon Bernthal, Daniel Kaluuya, Jeffrey Donovan, Raoul Trujillo, Julio Cedillo, Hank Rogerson, Maximiliano Hernández, Lora Martinez-Cunningham, Dylan Kenin, Kevin Wiggins, Matthew Tompkins

Idealistickou agentku FBI pověří důstojník elitní vládní operační skupiny, aby v příhraniční oblasti mezi USA a Mexikem, kde neplatí žádné zákony, podpořila eskalující válku proti drogám.

Tým vedený tajemným poradcem s pochybnou minulostí se tajně vydává na cestu, během které je Kate nucena v zájmu přežití pochybovat o všem, v co dosud věřila.

Protože jednou, když se dostanete na nebezpečnou půdu, nemůžete si být jistí ničím… ani vlastním životem.

Ačkoliv jsem viděla nějaké trailery k filmu, tak nějak jsem nevěděla, co čekat – tedy kromě stříleček, krve a nejspíš i psychicky náročnějšího podání. Už samotný začátek rozhodně není pro slabší povahy a hned navodí temnou atmosféru, která se táhne až do samotného konce. Přiznám se, že polovinu filmu jsem stejně jako hlavní hrdinka moc nepobírala, co se to proboha děje a k čemu to všechno směřuje.

Postupem času jsem začala více chápat jednotlivé souvislosti a začala jsem se hrozit nad tím, co se vlastně děje. Hlavní zápletka filmu totiž stojí na tom, že pokud je potřeba zlikvidovat obrovské zlo, je možné využít jiného zla. Emily Blunt sehrála svou roli výborně, stejně jako Benecio del Toro. Ten mi většinu filmu skutečně naháněl husí kůži.

Až do samotného konce jsem nevěděla, jestli hlavní hrdinka přežije, nebo ji to celé smete taky. Hlavně jsem celou dobu nechápala, kdo je tím nájemným vrahem, kdo za čím stojí a kdo bude nakonec potrestán… a jestli vůbec. Řeknu vám, že těch chladnokrevných vražd tam bylo opravdu požehnaně.

Sicario je temným, nebezpečným a nejspíš i dosti věrohodným vyjádřeném toho, že ne všude na světě život obyčejných lidí ohrožují války, někde životy ovládá narkomafie. Nevím, jestli po skončení filmu pocítíte nějaké zadostiučinění, ale rozhodně na vás film udělá dojem. Na mě udělal.

Foto: Freeman-ent.cz

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge