Nagrilu

Do restaurace NAGRILU jsem chtěla zajít snad ode dne jejího oficiálního otevření. Jde totiž o první regulérní restauraci Kofoly, která má v plánu stejně jako UGO „útočit“ na zákazníky víceméně zdravějším konceptem rychlého občerstvení.

Jde o pilotní restauraci, po které by měly následovat desítky dalších po celé České republice a nejspíš i na Slovensku, když uvážíme, že Kofola je de facto československá a slogan „když ji miluješ, není co řešit“ se zařadil do slovníku snad nás všech a je úplně jedno, jestli kofolu pijete nebo ne.

Princip NAGRILU je jednoduchý. Přijdete do dvoupatrové restaurace, kde si ve spodním patře podle stylově, ačkoliv dosti zmatečně, vykresleného menu na tabulích za obsluhou vyberete a jaksi namixujete své jídlo. Můžete si vybrat z polévek, menu pro jednoho i pro více, několika druhů příloh, miniburgerů… musíte se ale připravit na to, že většina z toho bude mít co do činění s kuřetem. Přece jenom je to jistá „odveta“ oblíbenému řetězci KFC, které taky svou nabídku staví hlavně na kuřeti.

Proces objednávání je ovšem docela složitý. Situaci nepomáhá ani to, že obsluha není tak úplně obeznámena s celým menu, nedokáže úplně ve všem odpovědět a ve chvíli, kdy se vytasíte se slevou, kterou jste si mohli stáhnout díky šikovnému instagramu restaurace, je dosti bezradná a je potřeba dvou až tří lidí, aby to vše zadali do systému. Je vidno, že má restaurace nejspíš různých slevových kupónů více, plus obsluhuje v ní ne úplně proškolený personál.

I když pokud nejste zbytečný prudič, po pár peripetiích a uplatnění slev, si můžete cenu jídla zkrouhnout o krásných padesát korun, jako jsme to udělaly my, a v konečném důsledku jsme tak za jídlo zaplatily stovku. Platí se hned při objednávce a k účtu pak dostanete kotouč s číslem, který si vezmete s sebou do horního patra, kde se usadíte. Pokud zvolíte jednu z větších nabídek, máte v ceně kromě přílohy také pitivo. Můžete si vybírat z celé nabídky nápojů, které u nás Kofola prodává.

Já jsem si tedy zvolila menu pro jednoho, který jsem si namixovala z kuřecího prsíčka, hranolek, majonézy jalapeňo a samozřejmě točené kofoly. Sayury si dala dva miniburgery, pečené brambory s řepou a rozmarýnem a také kofolu. Obě jsme tam po slevě nechaly necelou stovku a těch pár korunek do ní jsme nechaly obsluze NARADOST, jak se v kastlíku píše.

Horní patro je ještě stylovější než to spodní. Zákazníky stěny oslovují jako slepičky a kohoutci, barevné židličky a stolky jsou uspořádany a ohraničeny do bílých ohrádek a z toho písma člověku až oči přecházejí. Nutno podotknout, že i když je design rozhodně na jedničku, když si to všechno chcete přečíst, nejde to zrovna lehce a po čase to vzdáte. Na jídlo jsme čekaly okolo 15 až 25 minut, obsluha nám ji donesla na hezkém nádobí tak trochu ve fastfoodovém stylu. Vzhled taky na jedničku, jídlo ovšem nebylo zrovna extra teplé a poměrně brzy vystydlo. Pokud si tedy jídlo rádi vychutnáváte, tady budete muset počítat s tím, že jej dlouho teplé mít nebudete. Pozitivní ovšem je to, že se dalo v pořádku zblajznout i „za studena“.

Restaurace otevírá každý den v jedenáct, zavírá pak v deset večer. Na sobotu byla obsazenost tak akorát, nebylo nijak extra přeplněno. Výhled máte na rušnou Jindřišskou ulici, pokud hledáte nějaké krásy okolí, budete možná zklamaní. Ceny jsou u „fasfoodového“ typu tak nějak obvyklé, ale jak už jsem zmínila výše, i se slevou to jde. Navíc si můžete pošmáknout i na dezertu či kafíčku. Na delší posezení to asi úplně není, ale i tak je to moc fajn zážitek, takže pokud si někdy najdete cestu okolo, rozhodně NAGRILU vyzkoušejte. Já se tam nejspíš podívám znovu. A pokud potřebujete důkaz místo slibů, koukněte na můj prázdný talíř…

Nagrilu 22

NAGRILU

nagrilu-logoAdresa: Jindřišská 907/10, 110 00, Praha 1 – Nové Město
Webové stránky: http://restauracenagrilu.cz
Otevírací doba: Po-Ne 11:00-22:00
Cena: cca 150 Kč/osobu
Prostory: (5/5)
Obsluha: (4/5)
Jídlo & Pití: (4/5)
Poměr cena-servis+jídlo: (4/5)

CO NA TO ŘÍKÁ SAYURY:

Sayury-200x200-orezNa Grilu byla jednoznačně nejvíc nejlepší volba tohoto roku! Nechápu, že jsem se k tomu dostala až teď! Obsluha byla velice příjemná a zábavná, interiér mají opravdu vychytaný a to jídlo..!

Kuřecí slidery (slider=malý burger) s bramborami a řepou jako přílohou byly naprosto vynikající! Rozhodně bych podnik doporučila každému!!

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge