Yam Yam

Se Sayury jsme se rozhodly, že si letos rozjedeme svůj vlastní projekt #KamNaDobrutky, kdy projdeme kavárny, restaurace a další stravovací podniky v Praze (a v případě Sayury i Brno, u sebe uvažuju ještě o Moravě a Slezsku, přece jenom často jezdím domů do Karviné, Ostravy) a své návštěvy pečlivě zaznamenáme. Nejen pro nás, ale také pro vás pro všechny, kdo neví, kam jít a hledá nějakou tu inspiraci, doporučení nebo naopak odrazení.

První článek jste si mohli přečíst už u Sayury, napsala svou „recenzi“ na Bar Pablo Escobara. Na mně je dneska to, abych převzala štafetu a zhodnotila naši obědovou návštěvu v oblíbené asijské restauraci Yam Yam.

Yam Yam je v Praze poměrně známá restaurace (nebo chcete-li síť restaurací, protože není jen jedna, ale rovnou tři – na Vyšehradě, v Dejvicích a na Černém Mostě), do níž někteří chodí možná několikrát o týdne, někteří z nás ovšem jednou za čas. Nevím, jak jste na tom vy, ale já si asijská jídla dávám spíše s odstupem, abych si je více vychutnala. My jsme se rozhodly zajít do té na Vyšehradě, kde jsem už dříve byla a chutnalo mi. Pravda, bylo to sice více než před rokem, ale proč to znovu neprubnout…

Restaurace má otevřeno každý den od jedenácti dopoledne do jedenácti do večera, což určitě příjemně uvítají všichni, co častokrát neví, kam se vrtnout, protože si nejsou jistí, jestli mají otevřeno nebo ne (v Praze je častým jevem to, že některé restaurační podniky otevírají třeba až ve tři, pět, osm hodin a ne taky všechny dny). Na Vyšehradě se neztratíte, stačí vystoupit z metra a restauraci ihned uvidíte. Kdo ovšem neí, že tam je, nejspíš ji ani nenajde. I když jsme se v restauraci sešly okolo dvanácté na oběd, nebyla úplně prázdná.

Hned od začátku si nás vzala na starosti obsluha, která nás usadila, přinesla menu a celou dobu se na nás hezky usmívala (no dobře, byl to chlap… a zatraceně pohledný chlap, dámy… od toho se rády necháte usadit ke stolu). Nejprve jsme si objednaly karafu vody, která mě na první pohled mírně omráčila svým vzezřením. Přišlo mi, jako bychom ve džbánu dostaly nastrkanou hromadu trávy, máty, citronu a to vše zalité vodou. Vizuál tedy na první nedobrou, chuťově ale super, takže nesmíte vždycky dát na první dojem (známe se).

Jelikož jsem si už nabídku vůbec nepamatovala, oběma nám dalo docela zabrat, než jsme si vlastně vybraly, co dobrého bychom si daly. Nejsem zase tolik zběhlá ve všech exotických názvech jídel, takže jsem si musela pečlivě přečíst, co je co a co by mi mohlo chutnat. Pokud chcete být už dopředu připravení a nechcete zbytečně s objednávkou otálet, podívejte se na oficiálních stránkách Yam Yam na jídelní lístek, v němž máte nejen názvy a fotky jídel, ale také cenu.

Kdybych to věděla dříve, možná bych se lépe připravila. Já jsem si dala Curry My Chicken (kuřecí maso, smažená rýže, cukrové lusky, sójové klíčky, smažená cibule, ananas, paprika, vejce, kurkuma, bazalka, šalotka, rybí omáčka, sójová omáčka), Sayury pak na doporučení obsluhy Surf ‚n‘ Turf (grilované kuřecí maso a grilované krevety, smažená rýže, mrkev, vejce, zázvor, sójové klíčky, jarní cibulka, šalotka, pak choy, sójová omáčka, rybí omáčka, bazalka, česnek, vejce, smažená cibule). Obě jsme si pochutnaly, nemám, co bych jídlu vytkla. Myslím, že ta kombinace s ananasem tomu dala ten správný říz. Zkoušela jsem jíst směs i bez něho a nebylo to tolik výrazné jako s chutí šťavnatého ananasu. Prostě mňamka.

Za karafu s vodou a dvě jídla jsme dohromady nechaly 390 Kč plus samozřejmě dýško. Cenově mi tak restaurace přijde na občas zbytečně předražené pražské poměry docela solidní. Pokud jste student, nejspíš v ní nebudete vysedávat 7 dní v týdnu (což o to, to nejspíš ani pracující ne), ale dá se v ní najíst za slušný peníz. Poměr cena výkon rozhodně nezklame.

YAM YAM VYŠEHRAD

logo-yamyamAdresa: Stanice metra Vyšehrad 1670, 140 00, Praha 4
Webové stránky: http://yamyam.cz
Otevírací doba: Po-Ne 11:00-23:00
Cena: cca 250 Kč/osobu
Prostory: (4/5)
Obsluha: (5/5)
Jídlo & Pití: (4/5)
Poměr cena-servis+jídlo: (4/5)

CO NA TO ŘÍKÁ SAYURY:

Sayury-200x200-orezOkolo Yam Yamu jsem chodila léta letoucí a nikdy mě nenapadlo tam zajít. Jaká škoda! Jídlo bylo vskutku vynikající, i když za lehce vyšší cenu, než jsem u asijských jídel zvyklá.

Nicméně moje volba, Surf ‚n‘ turf, tj. grilované kuře s krevetami, rýží, vejcem, se sójovými klíčky, jarní cibulkou a dalšími přísadami byla naprosto vynikající. Věčná škoda, že jsem byla tak nacpaná, že se do mě nevešel dezert. Za mě určitě palec nahoru! 🙂

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge