Koncert Scorpions

Když jsem loni uvažovala o tom, co koupím rodičům pod stromeček, zjistila jsem, že u nás v roce 2016 budou vystupovat interpreti, kteří by je mohli zajímat. V případě mého táty to byla legendární německá skupina Scorpions, na jejíchž hitech jsem vyrůstala (jako na spoustě dalších rockových skupinách).

Proto jsem se příliš dlouho nerozmýšlela a lístky nám koupila. Volila jsem spíše ty levnější a hlavně tedy ty na sezení, protože taťka už má přece jen nějaké ty roky a pokud by byl koncert příliš dlouhý, hodně by ho ze stání bolely nohy. Jeho reakce pod stromečkem byla spíše vyšokovaná 🙂 Hned si spočítal, kolik jsem tam nechala a řekl, že to je moc. No, na naše poměry to moc je, ale pro ten zážitek, který si z koncertu odnese… k nezaplacení.

Scorpions

A tak si táta v pátek udělal výlet do Prahy, abychom se v sobotu pořádně kulturně vyblbli. Po výstavách, o nichž budu psát brzy v dalších příspěvcích, jsme se večer vydali do O2 arény, abychom si vystáli frontu a prošli bránou dovnitř. Nutno podotknout, že jsem patřila mezi tu mladší generaci, která na koncert dorazila, a po dlouhé době to bylo docela příjemné – hlavně to tedy mělo naprosto odlišnou atmošku.

Jelikož nikdo nevěděl, jestli bude nějaká předkapela a kdo to vůbec bude, počítali jsme, že celkově koncert bude končit spíš tak k jedenácté hodině. Jaké bylo naše překvapení, když 10 minut po osmé na pódium přiskákaly hlavní hvězdy večera a rozjely maximální show, kterou by jim mohla závidět jakákoliv moderní hudební hvězdička.

Ačkoliv z padesátiletého repertoáru znám jen ty opravdu provařené pecky jako třeba Send Me An Angel, Wind Of Change, Still Loving You nebo Rock You Like A Hurricane, show jsem si opravdu pořádně užila. Škorpíci mají totiž i na svůj věk pořádnou vyřídilku. Skákali, křičeli, tančili a naprosto úžasně hráli.

Nejslepší byly momenty, kdy publikum zpívalo spolu s nimi, i když musím podotknout, že se většina bála přidat na volume. Za zmínku rozhodně stojí rozhazování paliček do davu, česká vlajka, kytarová sóla a boží sólo na bicí. Kottak má svůj Kottak Attack vytetovaný na těle.

I když koncert končil okolo desáté hodiny a při východu z arény jsem neměla ani šajna, na které straně jsme, jsme se domů dostali v pořádku a plni zážitků. Pokoušela jsem se během koncertu něco nafotit, ale kvalita není extra úžasná, bohužel zase tak drahý a kvalitní mobil nemám. Myslím, že to i tak docela jde. Na tátův mobil jsem pak nahrála nějaká ta videa, aby si je mohl pouštět a pochlubit se pak v práci (kluci mu prý koncert záviděli).

Sečteno a podrtženo jsem si koncert užila. Jediné negativum byli lidi, kteří přicházeli až skoro dvacet minut po začátku koncertu, aby hledali ve tmě svá místa a strašně se divili, že je již usazení lidé nechtějí pouštět celou cestu až někam doprostřed. Kreténi.

Místo konání: O2 aréna, Praha
Datum konání: 28.2.2016
Čas konání: 20:00
Cena lístku: sezení v sektoru 14, řada 12 – 1390 Kč
Předkapela: ne
Hodnocení koncertu:  (4/5)
Poměr cena-zážitek: (4/5)
Recenze koncertu: Musicserver.cz, Denik.cz, Magazin.aktualne.cz

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge