Food Truck Show Prague 2016

V sobotu 5.3. se v Praze uskutečnil první ročník mezinárodní Food Truck Show, který jsem si nemohla nechat ujít a společně s kamarádkami jsme se na tyhle pojízdné bufety šly podívat… a taky se samozřejmě pořádně nadlábnout.

Okolo jedenácté hodiny dopolední jsme zamířily na druhý břeh Náplavky (tedy na Smíchovskou stranu), abychom si zaplatily vstup 50 kaček, dostaly na ruku oranžový pásek propagující Aperol Spritz a obdržely listopadové číslo Gurmetu, speciální Foodtruck časopis, jehož cena byla vyčíslena na 30 korun (ačkoliv nevím tedy za co, dohromady má 12 stran) a nálepku, o kterou jsme si tedy vyloženě musely říct. Tož tak když už platím, chci dostat vše, na co mám nárok… jsem vrtkavá Češka, co nemá v tajném sejfu milióny. Pozitivem na uvítanou byl malý panáček rumu Capitan Bucanero, který jsme si daly při příchodu i při odchodu.

Hned po ochutnávce jste si mohli dát na posilněnou již zmiňovaný Aperol, anebo nějakou tu výživnou dávku ovoce či zeleniny u Fruitisima. Jelikož jsme se na Food Trucky vydaly hodinu po oficiálním začátku, nebylo u jednotlivých trucků moc lidí, ani ty fronty zase tak příšerné. Vše se ale změnilo během necelé hodiny a téměř u každého trucku se vytvořila nějaká ta frontička.

Většina trucků nabízela stejný sortiment s různými obměnami. Burgery to tedy vyhrávaly na celé čáře, v těsném závěs pak byly různé placky, hranolky, kafíčka a zákusky, limonády a pivo… a wafle. Ceny se většinou lišily o desetikoruny, dvacetikoruny. Docela mě překvapilo zjištění, že dobrých 60% trucků bylo z Polska. Tak nějak jsem tam šla s očekáváním toho, že to bude větší evropská směska, jak slibovaly plakáty. Inu, narazily jsme na Maďarsko, Itálii, Belgii i Francii, ale většinou tedy vyhrávalo Polsko a pak samozřejmě Česko.

Zatímco si holky vystály frontu na párečkové mixy v kornoutu, já si vystála frontičku na Tommy’s Burger, se kterým jsem se seznámila už loni na Burgerfestu (alespoň pokud si to vybavuju správně) a který mi chutnal. Nelitovala jsem ani tentokrát, ačkoliv si stále nemůžu zvyknout na to, že se na takových akcích dělají burgery spíše menšího rázu cenově tak do stovky. Ten můj stál 85 kaček, párečkový kornout holek od 110 do 130. Ale pochutnaly jsme si.

Jelikož jsme už při první procházce minimálně dvakrát zmerčily, že si můžeme dát i wafle, byly jasnou volbou zákusku. Vystály jsme si asi půl hodinovou frontu, ale dostaly jsme to, na co se nám tolik sbíhaly sliny. Já si dala wafli s čokoládovou pomazánkou, nakrájenými banány, domácí šlehačkou a zalitou čokoládovým přelivem. Byla to opravdu mňamka, co za těch 70 korun stála. Tenhle dezertík jsme ještě zapíjely limonádami z vedlejšího trucku, moje cherry cola vyšla přibližně na nějakých 60 kaček.

Po tomhle všem jsme usoudily, že jsme toho jídla měly i tak dost, ačkoliv bychom se samozřejmě mohly nacpávat dál, protože bylo z čeho vybírat. Já ale tak nějak nedokážu sníst hromadu jídla, aniž by mi nebylo zle, takže jsem  s akcí spokojená i tak. Příště si možná dám nějaké ty obrovské hranolky, placku nebo hot dog (toho tam tedy bylo kupodivu pomálu, což je škoda… nějaký „typický“ chicagský hot dog bych si dala velice ráda).

Sečteno podrtženo to byla povedená akce, na kterou bych se určitě ráda podívala znovu. Velkým negativem pro mě ovšem bylo obrovské množství rodin s malými dětmi, co do vás neustále naráží, pletou se vám pod nohy a zabírají všechny volné lavičky. Ne zrovna příjemný byl i větší výskyt čtyřnohých mazlíčků. Na jednu stranu rodiče chápu, chtějí zajít na akci i s dětmi, na stranu druhou si myslím, že by je mohli nechat radši doma u babiček a dědečků, protože z toho stejně ještě nemají rozum, nehledě na to, že se absolutně neumí chovat, protože mi přijde, že většina rodičů v Praze vede jakýsi „free style“ vychovávání, což z dětí dělá neuvěřitelně rozmazlené fracky.

Poměr cena kvalita docela šla, ačkoliv některé věci se mi zdály dost přemrštěné vzhledem k tomu, že si člověk zaplatil těch pade za vstup. Dobré nebylo to, že některé trucky třeba už okolo dvanácté hodiny začaly proškrtávat svou nabídku, či hlásili, že to a tamto už není. Vzhledem k tomu, že akce měla trvat až do sedmé večerní, přišlo mi to krajně nepřipravené. Do příštího roku doufám, že se tohle všechno napraví. Akce byla vážně fajn.

A ještě taková poznámka pod čarou – asi nikdy nepochopím lidi, co si nezaplatí vstup a čumí na fronty lidí z patra chodníku výš nad Náplavkou, nedejbože si je rovnou i fotí a natáčí… Chápu, je to zajímavá podívaná, ale i tak jejich chování nerozumím.

Místo konání: Smíchovský břeh Náplavky, Praha
Datum konání: 5.3.2016
Čas konání: 10:00 – 19:00
Vstupné: 50 Kč
Placení za jídlo: spíše dražší
Řady: ze začátku malé, později i hodinové
Poměr cena-zážitek: (3/5)
Více informací: Facebook události

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge