Dinosauři nikdy nevyjdou z módy

Trilogii Jurský park miluju už od chvíle, kdy jsem poprvé viděla první díl. A věřte mi, že ten jsem viděla už tolikrát, že si nejsem jistá, kolikrát vlastně. Jsou to filmy, které v televizi nikdy nevynechám, dinosauři mě baví už od malička. Proto, když jsem se dozvěděla, že se po tolika letech dočkáme pokračování a zároveň restartu série, byla jsem nadšená a věděla jsem, že si film nenechám ujít.

JurskySvet_plakatRežie: Colin Trevorrow
Scénář: Rick Jaffa, Amanda Silver, Colin Trevorrow, Derek Connolly
Kamera: John Schwartzman
Hudba: Michael Giacchino
Hrají: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D’Onofrio, Ty Simpkins, Nick Robinson, Omar Sy, B.D. Wong, Irrfan Khan, Jake Johnson, Brian Tee, Lauren Lapkus, Katie McGrath, Judy Greer, Andy Buckley, James DuMont, Gary Weeks, Eric Edelstein, Michelle DeVito, Erik Thirsk, Isaac Keys, Jimmy Fallon, Christopher Heskey, Tiffany Forest, Nazeema Bartek, Eddie J. Fernandez, Michael Papajohn, Divine Prince Ty Emmecca, John L. Armijo

Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky „vyhynulých“ živočichů.

Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace. Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady (Chris Pratt ze Strážců galaxie) vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř.

Události mu dají za pravdu, když se jeden z takových mazlíčků doslova urve ze řetězu a začne si vylepšovat jídelníček zaměstnanci parku a posléze také návštěvníky, mezi nimiž jsou také dva synovci Claire, kteří za tetou přijeli na prázdniny. Teď už nejde o vyšší tržby ani o udržení prestiže. Cílem všech začalo být holé přežití.

Byla to naprostá bomba! Od začátku do konce! A i když se ve filmu objevilo klišé nad klišé, užívala jsem si to natolik, že jsem film musela v kině vidět dvakrát, protože jednou je prostě málo. Na filmu mě nic nezklamalo, ba naopak mě velice mile překvapili tím množstvím odkazů na první film.

Pravda, když Claire celou dobu pobíhala v džungli v podpatcích, bylo to zvláštní, na druhou stranu jsem jí ale fandila o to víc. Já bych v těch botách neuběhla ani kilometr, aniž bych se nezabila. No a co si budeme říkat, Chris Pratt je teď zatraceně sexy, takže se na něho ve filmu dívá více než dobře. Není divu, že měl film celkově takový úspěch. Protože prostě… DINOSAUŘI!

Pokud jste film ještě neviděli, rychle se na něj koukněte. Je to typický blockbuster, který občasně nedává smysl, ale vem to čert. I tak je naprosto boží a já se nemůžu dočkat pokračování. Pátý díl by se měl v kinech objevit za dva roky.

Foto: CinemArt.cz

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge