Primarkové šílenství

Možná obchod jménem Primark znáte, možná ne, ve zkratce vězte, že jde o irský oděvní maloobchod, který milují lidé jako jsem já – tedy tak akorát praštění.

Pokud se o historii a tak dále chcete dozvědět víc, přečtěte si třeba tenhle článek na Wikipedii. Je docela vtipné, že i když jde o irskou síť obchodů paradoxně nejvíc jich je ve Velké Británii, tam jsem na něj ostatně poprvé narazila i já a od té chvíle to byla láska na první pohled.

Berte to takhle, Primark nemá nijak úžasné oblečení, většinu času je to takový způsob hrabárny oblečení, kdy hledáte to, tamto a tamto a během toho najdete ještě to a tamto, všechno za poměrně nízké ceny (tedy pokud nakupujete v zemích s Eurem). Nečekejte tedy přehnanou kvalitu, ale spíše kvantitu.

V Primarku najdete všechno od spodního prádla, ponožek, přes trička, kalhoty, bundy, kabáty, boty, tašky až po kosmetiku, svíčky y věci do odmácnosti. Je tam plno tématických věcí jako třeba řada oblečení k Batmanovi, Mimoňům, Harry Potterovi, Hře o trůny a tak dále a tak dále. Ne vždycky je sortiment stejný, ne ve všech obchodech je všechno stejně. Prostě co najdete, to najdete a to si koupíte a domů odnesete.

Naposledy jsem v Primarku byla minulý rok v dubnu na dovolené v Londýně, až teď se mi s kamarádkami podařilo zajet s cestovkou do Drážďan, primárně na nákupy v Primarku (více o tomhle výletě vám napíšu příště v dalším článku, na jeden den mám hromadu fotek). Níže tedy přidávám fotky toho, co všechno jsem si pořídila, abyste se mohli pokochat.

Primark 01

Celá hromádka, kterou jsem koupila sobě. A teď se na jednotlivé věci podíváme postupně:

Primark 02

Protože zbožňuju Harryho Pottera, bylo těžké vybrat si jen pár kousků z toho všeho, co jsme tam nakonec s holkama objevily. Tohle měkkoučké pyžamko jsme si ale pořídily všechny tři, protože z původní ceny 14 Euro ji hodili na půlku, tedy 7 Euro… no a nechejte to tam. Už jsme se s holkama předběžně domluvily, že si naplánujeme večerní HP marathon v televizi a k tomu v těchto pyžamech. Protože jsme prostě prdlé…

Primark 03

Na plátěné tašky jsem poměrně ujetá, nutno podotknout ale, že jich tolik zase nemám a ty, co mám, jsou u mě už tak dlouho, že už nevypadají zrovna vábně. Když jsem tam tedy uviděla tuhle Disneyovskou kolekci a v ní Sněhurku, ke které mě většina lidí přirovnává, věděla jsem, že musí být moje. Jen mě mrzelo, že tam nebyla i Ariel, protože tu mám z princezen nejradši. No a samozřejmě Mimoni… ti tam měli tolik věcí, že jsem měla co dělat, abych si nekoupila jen je, ale nakonec jsem si řekla, že ty si nechám na příště a zvolím radši LIPO 🙂

Primark 04

Samozřejmě nesmí chybět základní věci jako ponožky a spodní prádlo. Původně jsem si toho chtěla koupit víc, ale když jsem zjistila, že jen na ponožkách bych tam nechala 20 Euro, hezky jsem to protřídila… ale ty s Batmanem jsem tam nechat nemohla, rozumějte… stejně jako ty s Medvídkem Pú.

Primark 05

Nanananaaa… nanananaaa… BATMAN! Pyžamové kalhty z čirého hedvábí! 😀 😀 😀 No to sice ne, ale i tak jsou z hodně příjemného materiálu.

Primark 06

Ó ano… tričko s Relikviemi smrti, to prostě chceš! Líbí se mi, že nemá úplně klasickou černou nebo šedou barvu, ale takovou jakoby flekatou (nejsem odborník na tkaniny a módu, fakt ne).

Primark 07

A pak ještě tohle tričko s delším rukávem, protože se mi děsně líbilo s tím erbem. Samozřejmě tam bylo daleko víc věcí, ale ty snad na mě počkají do příště… anebo tam bude něco nového.

Primark 08

Kapitána Ameriku (a spoutu dalších Marvelovských, DC a Star Wars věcí) v pánském patře objevily holky, neodolala jsem a vzala si ho.

Primark 09

No a nakonec tu mám věci, které jsem nekoupila sobě. Taťkovi jsem pořídila 4 jeho oblíbená obyčejná trička, sestře pak svetr a gumičky do vlasů.

Určitě se do Drážďan budu chtít zase brzy podívat. Je docela vtipné, že kromě našeho zájezdu v něm byla hromada dalších Čechů i s celými rodinami, ale také plno Britů. Moje srdce fanouška zaplesalo ze všeho, co jsem tam objevila a vím, že pro to doma najdu využití.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

1 komentář

  1. Jééé samé krásne kúsky 😀 Závidím (samozrejme v dobrom) 🙂 Hogwart aj Dary smrti oblečenie by som chcela, s Rokfortským erbom mám tričko 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge