Která fotka bude ta nejlepší?

Fotografování jsem vždycky zbožňovala. Rozhodně nejsem žádný profesionál a ani mezi amatéry nejsem úplně to nej, ale důležité pro mě je to, že mě to baví. I proto mě strašně baví cokoliv fotit a dávat to na instagram. Nemám profesionální fotky, ale baví mě zachycovat své vzpomínky. Kdykoliv pak na takový obrázek (i když je mírně rozostředný a někdy i divný) kouknu, vzpomenu si, k jaké události vznikl. Stejně tak mě baví dívat se na díla ostatních.

World Photography Organization včera vyhlásila shortlisty pro letošní 2015 Sony World Photography Awards. Do soutěže bylo přihlášeno rekordní množství fotografických příspěvků (173.444) od profesionálních i amatérských fotografů ze 171 zemí světa. Vítězná fotografie bude vyhlášena 23. dubna, porotci mají rozhodně z čeho vybírat. Shortlist byl rozdělen do tří hlavních fotografií – Professional, Open a Youth. Do úvodnů článku jsem vybrala fotku, která na mě asi zapůsobila nejvíc.

„Ukraine. Kiev. Euromaidan“ by Vladyslav Musiienko — Current Affairs, Professional Competition

Ukraine. Kiev. Euromaidan.

Fotka zobrazuje ukrajinského protestanta hrající na piáno ve zdevastovaném Kyjevě (2.10.2014). Fotka na mě velice silně zapůsobila už kvůli tomu, že tahle válka pořád trvá a ani jedna ze stran nechce přestat, ačkoliv se jedna i druhá tváří, že to je vina toho druhého. Vždycky na takové věci doplatí úplně obyčejní lidé.

Můžete se už například podívat na výherce 58. ročníku World Press Photo Contest, nebo na výherce 72. ročníku Pictures of the Year International. Kromě toho má WPO také svůj vlastní Instagram. Jsem zvědavá, kdo vyhraje. Kvalitních fotek je i po výběru pořád hodně.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

1 komentář

  1. Ahoj, zajímavé čtení i fotky. Já hrozně ráda fotím, ale je to jenom mobilním telefonem. . Momentálně jsou to moje děti. Ale chtěla bych fotky o profi fotografa. Sháněla jsem po netu, aby to poblíž Kolína. Objevila tento ateliér http://www.zvukobraz.cz/fotograf.html , hezký den.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge