>DOD na OPF aneb Ten percentil přece dám!

>

Na kalendáři v kolonce DEN se objevilo magické datum – 5. 12. – a já věděla, že přichází další oblhédka vysokých škol, neboť právě na toto datum měla Slezská univerzita v Opavě – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné naplánován Den otevřených dveří a já tam prostě musela jít už z toho důvodu, že jsem měla možnost vynechat den ve škole.

Ráno jsem měla sraz okolo půl osmé s Nikitkou a s Hankou před Slezskou, pak jsme vešly dovnitř, zašly za mou mamčou a po té nějak bloumaly aulou, kde byly vystaveny informační tabule ohledně nabízených studijních oborů. Řeknu vám, že jsem z toho všeho byla tak nějak trochu mimo…

Potom jsme vešly do malého sálu a já holkám řekla, že se musíme cpát, jinak nebudeme mít kde sedět. Tak se nám podařilo ukořistit tři místa hezky uprostřed, odkud byl celkem dobrý výhled na promítací plátno i na zástupce kateder. No a pak začal informační blok. Jelikož toho o této fakultě vím víc než dost, na půl ucha jsem neposlouchala. Ovšem nejvíce ze všeho si asi budu pamamtovat to, že mě přihláška bude stát 600 Kč – jó, to se mi protočí panenky…


Ale co se dá dělat… v poslední době stojí nehorázné peníze úplně všechno – od toaletního papíru až po vodu. Nezbývá mi nic jiného než šetřit, šetřit a zase šetřit.

Jediné pozitivum na tom všem bylo, že pokud udělám NSZ alespoň na 25 percentil, přijmou mě bez přijímacích zkoušek. A takovéhoto percentilu přece dosáhnu – nebo snad ne?

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge