>Stávka

>

A je to tady… dočkali jsme se stávky škol! Pro někoho je vítaným volnem, pro některé jen nechtěnou prací navíc. Já se nacházím v té druhé skupině. Na jednu stranu jsem moc ráda, že je volno, protože si alespoň můžu zajít na kosmetiku ^^; Ale na stranu druhou nám dali takovou hromadu práce, že to nelze stihnout.

Hlavně naše profesorka jazyka českého se v poslední době snaží dohnat to, na co po celé předcházející 3 roky z vysoka kašlala… Myslí si, že když nám dá nějaké nakopírované papíry, kde je napsáno plno pojmů, o kterých tvrdí, že jsme je určitě probírali, a pak nám řekne, že si je za ten onen den máme naučit, vyhledat, vypracovat apod…
Je to prostě cvok!!!

Já vážně chápu stávkující učitele – náš gympl je teď už tak okolo sta tisíc v mínusu a že prý nebudou peníze na provoz. Rozumím tomu, že nejsou peníze na pomůcky a kdesicosi – vždyť já chodím na státní školu a učebnice za několik stovek skoro až tisíc si musím už čtvrtým rokem kupovat sama – žádné učebnice nedostaneme. Jelikož jsme příspěvková organizace, my – jakožto studenti – také přispíváme 400 Kč na školu… Ale nějak nedokážu pochopit to, že učitelé požadují i zvýšení platu. Vždyť to není zase až tak dávno, co se jim ten plat zvyšoval.

Je dost hloupé, že do školství stát posílá málo peněz – vždyť právě na vzdělání by měl brát ten největší ohled… Jak se může zvýšit produktivita obyvatelstva, když lidé nebudou mít patřičné vzdělání? Asi si ty prachy prostě máme vycucat z prstu. Už teď je větší schodek v rozpočtu… jde to s námi jenom z kopce… za chvili budeme zadlužení až po prsty u nohou… A co potom? Vyhlásíme bankrot?

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge