Na čarodějnice jen s pořádným arzenálem

To jsem si tak před časem uvědomila, že já, člověk, který pravidelně chodí do kina na filmové novinky, jsem v kině byla naposledy před dvěma měsíci. Nejspíš si dokážete představit můj šok a touhu to vše rychle napravit. Problém se ovšem vyskytl ve chvíli, kdy se objevilo asi tak 5 filmů, na které bychom v současné chvíli mohli zajít… nakonec jsme zvolili Posledního lovce čarodějnic, protože ho v kině prostě dávali nejdřív po práci 😀

PosledniLovecCarodejnic_posterRežie: Breck Eisner
Scénář: Cory Goodman, Matt Sazama, Burk Sharpless
Kamera: Dean Semler
Hudba: Steve Jablonsky
Hrají: Vin Diesel, Rose Leslie, Elijah Wood, Ólafur Darri Ólafsson, Rena Owen, Julie Engelbrecht, Joseph Gilgun, Isaach De Bankolé, Michael Halsey, Lotte Verbeek, Inbar Lavi, Bex Taylor-Klaus, Michael Caine, Aimee Carrero, Samara Lee, Armani Jackson, Shane Callahan, Jackson Frazer, Mark Falvo, Billy Hepfinger, Eric Rasmussen, Allegra Carpenter

Armády lovců čarodějnic, bojovníci „Sekery a kříže“, vedou svou válku proti hrozivému nepříteli po celá staletí a bojují s čarodějnicemi na všech místech Země.

Jeden z nich, Kaulder, zničí samotnou čarodějnickou Královnu a ta ho s posledním dechem prokleje k věčnému životu. Navždy odtržen od své rodiny pak Kaulder tráví stovky let tím, co umí nejlépe – loví a zabíjí čarodějnice.

Dnes je posledním svého druhu a prořídly i řady nadpřirozených nepřátel. Jeho příběh ani boj ale nemají konec, zlé čarodějnické síly tu stále jsou, ukryty našim zrakům. Navíc se jim konečně povedlo přivést zpět k životu svou Královnu a ta žije jedinou myšlenkou. Rozpoutat na Zemi peklo, ukončit Kaulderovu nesmrtelnost a postavit lidstvo tváří tvář zkáze. Posledního lovce čarodějnic čeká v knize jeho života epická a bojem naplněná kapitola. Bude poslední?

Nutno podotknout, že jsem  jaksi v posledních dvou měsících nesledovala, co jsou vůbec v kinech za filmy a k tomuhle trháku s Vinem Dieselem jsem viděla jen jeden jediný trailer kdysi dávno a věděla jsem to, že v něm má hrát Ygritte. Jaké bylo mé překvapení, když jsem v kině najednou na plátně uviděla i Froda, který snad pořád vypadá na patnáct.

Vin Diesel je jasný tahák do kina, takže mě docela překvapilo, že v pátek večer nás v kinosále bylo jen 8, začala jsem mít obavy z toho, jestli je tedy ten film vůbec dobrý. Po nekonečných reklamách jsme se konečně dostali k trailerům a jak jistě víte, většinou podle trailerů před filmem poznáte, jestli bude samotný film stát za to. Díky bohu ty trailery nevypadaly špatně, takže se můj strach zmírnil.

Začátek filmu byl na mě možná krapet více rozvleklý, protože jsem pořád čekala, kdy začne ta drsná akce, na jakou jsem u Dieselových akčňáků zvyklá a byla jsem ráda, že jsem nemusela čekat déle. Celková zápletka filmu měla něco do sebe, i když by si na ní škarohlídi určitě něco našli, ale mně osobně hezky sedla. Výborné trikové efekty doplňovala skvěle zvolená hudba. Přiznám se, že jsem docela strašpytel, takže cokoliv, co vypadá alespoň trochu strašidelně a mohlo by mě v noci ve snech honit, toho se bojím – tady toho bylo opravdu požehnaně.

Jestli hledáte příjemnou fantasy akčňárnu s výbornými efekty i hudbou, rozhodně si na Posledního lovce čarodějnic zajděte. Já jsem se skvěle bavila a jsem zvědavá, jestli se dočkáme pokračování, protože dvířka mají otevřená.

Foto: Bontonfilm.cz

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge