Trochu ujetější želvy než je zdrávo

Osobně jsem vyrostla na filmové trilogii Želvích nindžů z devadesátých let a taky na původním kresleném seriálu, takže když jsem v kinech uviděla trailer na TOHLE, řekla jsem si, že do kina rozhodně nepůjdu, protože steroidové želvy mě upřímně docela vyděsily. Když jsem ale v TESCU viděla, že si tenhle blockbuster můžu pořídit za 25 kaček, koupila jsem si ho a hned včera pustila.

ZelvyNinja_posterRežie: Jonathan Liebesman
Scénář: Josh Appelbaum, André Nemec, Evan Daugherty
Kamera: Lula Carvalho
Hudba: Brian Tyler
Hrají: Megan Fox, Jeremy Howard, Will Arnett, Jesse McCartney, Whoopi Goldberg, Jason Marsden, Greg Cipes, Alan Ritchson, Noel Fisher, William Fichtner, Johnny Knoxville, Tony Shalhoub, Minae Noji, K. Todd Freeman, Abby Elliott, Pete Ploszek, Tohoru Masamune, Danny Woodburn, Ami Sheth, Paul Fitzgerald, Justin Evangelista, Rakesh Shah, Doris McCarthy, Cris Williams

Město New York zoufale potřebuje hrdiny. Ovládá ho totiž strach a všehoschopný Trhač, jehož pozice vládce podsvětí je zcela neotřesitelná, dokud se v městské kanalizaci vinou nepodařeného genetického experimentu neobjeví čtyři bojovníci v krunýři a s mimořádnými schopnostmi.

Tam, kde jsou Michelangelo, Donatello, Leonardo a Raphael, nesmí pochopitelně chybět ani zvědavá reportérka April. Společně odhalí Trhačovy děsivé plány na rozšíření jeho impéria a rozhodnou se je vlastními výrazně vylepšenými silami překazit.

Největší problém mám asi s tím, jak vypadaly samotné želvy. Neviděla jsem v nich totiž želvy, ale zmutované steroidy nabušené zelené lidi s krunýři… a to mě upřímně děsilo celou dobu, co jsem tu hrůzu sledovala. Stejnou měrou mě desila naprostá umělotina Megan Fox, která kdysi vypadala opravdu dobře, teď mi ovšem připadá jen jako vyumělkovaná barbína, ačkoliv musím říct, že i tak má pořád postavičku na jedničku.

Příběh byl na mě možná až moc snadně předvídatelný, ale to bude nejspíš tím, že znám originální seriál a celkovou zápletku, která se v prvním filmu značně podobala původnímu filmu z devadesátek, kde želvy nindžové fakticky vypadaly jako želvy. Trhač byl ovšem tak přerobotizovaný, že jsem v něm nedokázala vidět vůbec člověka, ani robota a tak nějak jsem mu nežrala, že je tak drsný, že dokáže odrazit čtyři obrovské steroidové želvy i karate ovládajícího krysáka. Nutno podotknout, že mistr Tříska vážně vypadal jako krysa… a pěkně nechutná.

Dost mě vytáčelo i to, že na to, jak byla April občas chytrá, byla někdy naprosto pitomá a její neustálé natáčení čehokoliv na mobil mi vadilo. Hlavně mi přišlo dost nelogické. I když byl myslím první díl docela propadák, plánuje se na červen premiéra druhého dílu. Jediné plus filmu je to, že si v něm zahraje sexy Stephen Amell.

Želvy Ninja aka Teenage Mutant Ninja Turtles jsou fakt hodně divný film. Zmutované želvy, krysa i zmutovaná Megan Fox. Podivný plán Trhače s ještě podivnějším provedením a honičkami, doplněné prazvláštním teenage humorem a kanálovou základnou, za jakou by se nemusela stydět ani NASA.

Foto: CinemArt.cz

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge