Jak jsem si udělala radost aneb Dny Marianne 2016

Tak jako každý rok – tedy alespoň posledních pět, co si vybavuju – se i letos konaly Dny Marianne. Tedy dny, kdy si koupíte sakra drahý časák jen kvůli slevovým kupónům do hromady obchodů, ve kterých během tří dnů necháte hotový majlant.

Tentokrát se ovšem na tyto dny souběžně, i když původně neplánovaně, do Prahy vydali i mí rodiče, takže jsme se rozhodli vše spojit dohromady a zajít utratit těžce vydělané peníze. A protože jsem si za celý rok stresů a změn pořádně nic nekoupila, rozhodla jsem si udělat radost. A takhle nějak to dopadlo:

dnymarianne2016_01

Celý můj několikatisícový úlovek. Ano, utrácela jsem opravdu hodně. Ano, trochu mě to štve. Ano, nelituju toho a jsem nadšená. Navštívila jsem Reserved, Orsay, H&M, C&A, Marks&Spencer, Knihy Dobrovský, DATART a Rossmann. Nefotila jsem nadílku nijak extrémně detailně, jen jsem ji přiblížila.

dnymarianne2016_04

Reserved: sako ~ asymetrický svetr ~ kostkovaný svetr

Na saka z Reserved jsem doslova ujetá. Mám jich doma hned několik a nosila jsem je v minulé sezóně tak často, že už žmolkatí nebo jsou už dost vytahané. Na jednu stranu nechápu, jak může sako za devět stovek být po jednom roce (v některých případech po dvou) takhle rozjeté, na stranu druhou to zase asi není kvalitou bůhvíco – přece jenom je to polská značka. Jelikož jsem v oblasti hrduníku více než obdařená, mám problém s kupováním košil, sak, bund, i svetrů. Prostě i když mám jednu velikost, díky poprsí musím mít minimálně o číslo víc. Je to vážně na prd… ale střih sak z Reserved mi prostě sedí.

Na ten asymetrický svetr jsem narazila čirou náhodou, protože ho někdo nechal na jiném stojanu, který jsem zrovna procházela. Žádný takový nemám a i když jsem si ze začátku nebyla jistá, jestli při zapnutí není přes má prsa až moc natáhnutý a jestli bych si místo velikosti M přece jen neměla najít někde Lko, nakonec jsem si ho vzala, protože mi fakt sedne.

No a ty káry byly láska na první pohled. Nic takového ve svém šatníku na podzim nemám, tak jsem si řekla, že zkusím zazářit barvičkama a pořídila jsem si ho. A ano, ani ten úplně má prsa nezakryje, ale čert to vem. Líbí se mi. Je takový živý.

dnymarianne2016_02

Orsay: klasická košile ~ košilová halenka~ halenka bez rukávů

H&M: žerzejové tričko ~ halenka

C&A: džíny

Reserved: džíny

Protože mám do práce žalostně málo hezkého oblečení, rozhodla jsem se zabrouzdat v Orsay do business looku. Problém ovšem je, že v té řadě snad mají jen samou modrou, ojediněle bílou nebo černou. Tak mám tři modré věci, přičemž u košil si buď budu muset našít spínátko mezi prsama nebo to vyřešit lepší podprsenkou. Nepotřebuju nikomu ukazovat z boku své spodní prádlo, ačkoliv jsem to viděla dělat hromadu ženských.

Z H&M jsem si odnesla obyč lehce průhledné tričko a druhou halenku s vlaštovkama, kterou jsem v eshopu vůbec nenašla. Ještě jsem si tam zkoušela jednu hezkou delší košili s černými čárami, ale hned dneska jsem ji venku viděla na dvou ženských, takže jsem možná udělala dobře, že jsem ji nakonec nekoupila. I tak na mě byla moc průhledná.

V C&A jsem si koupila jedny džíny o jednu velikost větší a teď si říkám, že jsem to nemusela dělat, protože jsem si je vzala do práce a připadala jsem si, že v nich krapet plavu. Jenže ono to tak asi má i vypadat, mají i kratší nohavice, což je fajn změna. Jen k tomu nemám ty správné boty 🙁

No a ještě jedny džíny jsem si koupila v Reserved po té, co jsem vyzkoušela asi patero kalhot, ve kterých jsem si uvědomila, že se musím zbavit té své břišní michelinky. Řeknu vám, že to byl fakt děs.

dnymarianne2016_03

Marks&Spencer: spotted textured podprsenka a kalhotky ~ brazilky

DATART: myška ~ Scholl

Knihy Dobrovský: Harry Potter – Magická místa z filmů ~ P.S. Stále Tě miluju

Rossmann: deštník ~ Miss sporty laky ~ kartáč na vlasy ~ pěnová kapka na makeup (nevím už, jak se to jmenuje)

H&M: body spray

No a nakonec mé oblíbené spodní prádlo od Marks&Spencer, které mi sedí víc než z jiných značek. Asi mám britská prsa nebo co. Navíc se mi líbí, že tam jsou i za rozumnou cenu a i když komplet nekoupíte dohromady v jednom, i tak vás vyjde levněji než jinde.

V DATARTu jsem si pořídila novou myšku, protože ta stará kdoví proč odešla do věčných lovišť a zároveň jsem za super slevu koupila i ten zázračný Scholl na chodidla. Řeknu vám, že je skandální, kolik ta věc stojí v drogérce! Od tisícovky do tisíce a dvou stovek. Skandál. V DATARTu ji měli za 750 kaček a se slevou a uplatněním iBodů z karty mě „škrabka“ vyšla na cca 500 a to je panečku rozdíl.

Jelikož jsem si taky zatraceně dlouho nekoupila žádnou knihu, využila jsem slevy u Dobrovského a pořídila si další předražený kousek HP, který ovšem každý pořádný fanda musí mít. A taky druhý díl docela fajn poťouchlé romanťárny. Docela mě pobavilo, že se mě prodavačka na Václaváku ptala, jestli vím, že je to druhý díl. No, ne asi… umím číst zadní obálku, kdybych to nevěděla. Nechci být zlá, chápu, že chtěla pomoct, a byla jsem na ni milá, ale přišlo mi to mimo. Ono mi vlastně většinou přijde mimo, když se mi někdo v knihkupectví snaží s knihami poradit. Většinou toho vím o určitých žánrech daleko víc než oni. A to myslím bez urážky, jsem knihomol.

Rossmann mě svými slevami docela zklamal, tak jsem alespoň využila kupónku s 10% a rozšířila si sbírku laků, koupila si nový deštník a nanášeč makeupu. Kartáč stojí docela za prd, ale možná za to může má końská hříva.

Z H&M jsem si ještě odnesla jeden příjemný body spray, co voní tak hezky sladce. Používám ho do fitka po sprše. Vůbec je trochu šílené, jak teď primárně oděvní značky nabízejí kosmetiku i parfémy. Jako by nestačily ty kabelky a boty. Trochu se bojím, co bude příště.

Samozřejmě ne vždycky opravdu ušetříte. Hlavně když si některé vci přepočítáte a uvědomíte si, že byste některou věc jinde koupili levněji… ale čert to vem. V konečném součtu jsem opravdu spokojená… i když do konce měsíce nebudu mít co žrát 😀

Jen ještě jedna poznámka na závěr. Nechápu princip rozdávání speciálních tašek ke Dnům Marianne. Většinou vám totiž už první den v obchodech řeknou, že už je nemají, nebo je dávají jen lidem, co u nich nakoupí nad 2 000 anebo o nich raději ani neceknou. Ne, že bych vyloženě o tu tašku bojovala, protože poslední tři roky, kdy jsem ji náááhodou dostala, se nakonec ukázalo, že ta taška udrží velké prd a raději se rozpadne – kvalitka – ale prostě to jde tak nějak mimo mě. Stejně jako speciální „slevy“ v podobě dárku.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

3 komentáře

  1. Ty a tvoje prsa, to je taková odyssea 😀 Ale jo, mám podobný problém, jako všechny obdařenější, jen to pořád řeším tričkama… Musím se polepšit! 😀
    Jo tak když se mi někdo snaží radit v knihkupectví, tak se pak většinou tvářím jako kočka Šklíba… 😀

  2. Neboj, v pátek nějaké jídlo koupím 😀 Hlady tě umřít nenecháme 🙂 😀

  3. No tolik věcí jsem si snad nikdy na jednou nenakoupila, snad jen na vánoce ale to byli dárky pro ostatní. Jinak pěkný výběr musím říct, ja elektroniku nakupují spíš přes e-shopy a oblečení jak kdy naposledy jsem si objednala takovou takovou mikinu a docela spokojenost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge