I já jsem tak trochu vykolejená

Když jsem úplnou náhodou zjistila, že se takový film s Amy Schumer vůbec chystá, věděla jsem, že ho musím vidět. Nečekala bych, že se dočkáme i české produkce, ale když ji oznámili, bylo mi jasné, že na něj rozhodně musím jít do kina.

Vykolejena_posterRežie: Judd Apatow
Scénář: Amy Schumer
Kamera: Jody Lee Lipes
Hudba: Jon Brion
Hrají: Amy Schumer, Bill Hader, Colin Quinn, Tilda Swinton, Marisa Tomei, Ezra Miller, John Cena, Barkhad Abdi, Katy Mixon, Brie Larson, Bar Paly, Mike Birbiglia, Vanessa Bayer, Method Man, Jon Glaser, Marija Skangale, Norman Lloyd, Pete Davidson, Daniel Radcliffe, LeBron James, Amar’e Stoudemire, Tim Meadows, Dave Attell, Leah O’Donnell, Doris McCarthy, Nikki Glaser, Randall Park

Amy se v dospělosti řídí tím, co jí i její mladší sestře v dětství pověděl otec v okamžiku, kdy jim oznámil, že se bude s jejich matkou rozvádět – Monogamie není reálná. Proto nýruživě střídá partnery na jednu noc, ačkoliv má něco jako dlouhodobější vztah s mužem, který ovšem není zrovna výkvětem mužské normálnosti.

Se svým životem je ovšem spokojená. Má perfektní práci ve společenském časopise, skvělé kamarády a báječný byt. Svou sestru za spokojení manželství sice mírně odsuzuje, ale když vidí, jak dopadl její prostopášnický otec, doufá, že neskončí stejně. Přesto zatím nic na svém životě změnit nechce. Pak ovšem dostane úkol, udělat do časopisu rozhovor s úspěšným sportovní, doktorem Aaronem.

Amy o sportu ví naprosté houby a nijak se tím netají, stejně jako ji Aaron nijak extra nepřitahuje. Tedy alespoň z počátku. Zatímco pracuje na rozhovoru, postupně se s ním začne sbližovat až jednoho večera společně skončí v posteli. Amy vše chce brát tak, jak je zvyklá, zcela nezávazně… Aaron je ovšem jiného názoru…

Amy Schumer je hvězda Comedy Central, která je na komediálním poli sice už nějaký ten pátek, ale teprve poslední roky začala být ve Státech i mimo ně populární. Je to dáno hlavně jejím stylem humoru, je totiž pěkně přisprostlý. Ve svých skečích a vystoupeních mluví hlavně o milostném životě svém i svých známých, stejně jako o sexu svém i o tom, co při sexu a jiných hrátkách pociťují samotné ženy.

Právě díky svému úžasnému suchému a přímému humoru mi sedla, protože její zkušenosti jsou i mé zkušenosti. Nejspíš i pro to ji většina chlapů nechápe a spíš ji odsuzuje, nemyslí si, že je dobrá. Vykolejená je jedním velkým skečem Amy, která do příběhu vložila hodně ze sebe i svých zkušeností. Například scénka, kdy jsou společně s Aaronem u Amyiny sestry, aby oslavili sestřino těhotenství, a Amy je v hloučku žen, kdy si vyprávějí o nějhříšnějších věcech, jaké udělaly, je přímo z jejího života.

Ve filmu se objeví řada amerických komiků i řada amerických sportovců. Například velice vtipně je tma zapasován oblíbený americký wrestler John Cena. Je vidět, že si dokáže udělat legraci i sám ze sebe, nehledě na to, že pohled na jeho penis asi nikdy nevyženu z hlavy. Plno lehkých narážek na kdeco neslušné, na životní peripetie snad každé ženy moderního věku a vůbec samotná Amyina mimika mě nutily smát se v kině pořádně nahlas.

Vykolejená je příběh moderní ženy, která proplouvá životem a nějak ještě pořád nemá jasno, co vlastně chce a co ji dělá šťastnou. Výborná komedie, co sedne hlavně ženám, protože se v mnoha okamžicích udiví. Já se rozhodně viděla.

Foto: CinemArt.cz

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge