Zamáčknete nejednu slzu, ale skvěle si to užijete

No a jelikož jsem tak dlouho nebyla v kině, musela jsem si to samozřejmě vynahradit tím, že jsem do něj kromě pátku šla ještě i v pondělí. Na film, který mě při trailerech zaujal už před měsíci a málem jsem zapomněla, že je právě v kinech. Byla by vážně škoda tenhle super film vynechat. Nic vás totiž nedokáže po duši pohladit víc.

Stazista_posterRežie: Nancy Meyers
Scénář: Nancy Meyers
Kamera: Stephen Goldblatt
Hudba: Theodore Shapiro
Hrají: Anne Hathaway, Robert De Niro, Nat Wolff, Rene Russo, Adam DeVine, Zack Pearlman, Anders Holm, Drena De Niro, Andrew Rannells, Reid Scott, Linda Lavin, Liz Holtan, Frazer Brown, Maria Di Angelis, Leah O’Donnell, Doris McCarthy, Cris Williams, Christine Evangelista, Christina Scherer

Robert De Niro hraje ve filmu Bena Whittakera, 70letého vdovce, který si uvědomil, že odchod do důchodu není až tak skvělý, jak se říká. Proto se rozhodne využít příležitosti, jak zaplnit prázdné místo ve svém životě a odpoví na nabídku stát se stážistou startupového módního webu, který sídlí nedaleko v Brooklynu.

Založila a provozuje ho Jules Ostinová (Anne Hathaway), která se během osmnácti měsíců vyšvihla z ničeho nahoru, a proto má neustálé problémy s time managementem. Vedení jí proto doporučí, aby si k sobě našla ředitelskou výpomoc, co by jí od tíživého problému ulehčila a Jules by se tak mohla věnovat svému eshopu více. Jenže jí se to moc nelíbí, protože necítí, že bude její práci a všem ve firmě někdo rozumět tak jako ona, ale je jí jasné, že jí nic jiného nezbyde. Přece jen potřebuje více času na sebe a svou rodinu.

Netušila ovšem, jakou pomocí a oporou se jí stane její nový stážista Ben, který vždycky ví, co a kdy má říct a co udělat, aby bylo na světě hned líp.

Anne Hathaway zbožňuju už od dob Deníku princezny a prozatím mě ničím nezklamala, ba naopak… neustále mě překvapuje. Když jsem prvně viděla trailer na tenhle milý film, věděla jsem, že ho musím vidět. Od začátku do konce je to naprosto skvělý film plný emocí, vtipných i smutných situací a tak plný života, že i po skončení a odchodu z kina máte stále dobrou náladu. Tohle u mě umí navodit málokterý film. Naposledy se mi to stalo loni u Lásky čas.

Na filmu je vidět, že režisérka prostě vykládá jedne životní příběh, který je místy možná krapet přitažený za vlasy, ale vůbec to nevadí. Mám od ní ráda například Past na rodiče s Lindsay Lohan, nebo skvělé vánoční Prázdniny, které umí pohladit po duši stejně dobře jako Stážista. Nemám filmu naprosto co vytknout, protože všechny vedlejší linky skvěle dokreslovaly tu hlavní a výborně se na to všechno koukalo.

Pokud chcete jít do kina na něco milého a hezkého, Stážista je rozhodně to pravé ořechové, protože člověk takových fajn věcí v životě přece jen potřebuje víc. Kdo by neměl rád šťastné konce?

Foto: Freeman-ent.cz

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge