Vím, vím… dlouho jsem nic nekecla…

A proč? Z velké části kvůli tomu, že vždycky, když jsem sedla ke compu a najela na blogspot, že něco napíšu, Google mi tu házelo hlášku o chybě. Pochopila bych, kdyby to tak udělalo jednou, dvakrát… jenže mně to tak dělalo skoro pořád.

Takže jsem se na nějakou dobu na tenhle blog vyprdla, protože dokolečka číst o tom, že se nemůžu lognout… ble ble. Tak ale teď konečně přišel čas na to, abych zase něco napindala.

23.5. jsem oficiálně ukončila středoškolské studium a od té doby jsem se jenom flákala a flákala. Což je – pokud správně počítám – 28. dní. Co se za tu dobu jen událo nového?

Jak to mám s výškami:
Brno
– obě kombinace oborů – nepřijato z důvodů malé kapacity oboru
Olomouc
– jednooborový i dvouoborový – nepřijata kvůli nesplnění přijímací zkoušky
Opava
– jeden obor – nepřijata z důvodů malé kapacity oboru
– druhý obor – přijata
Karviná
– jeden obor – přijata – zapsána

Takže asi tak… Víte, někde v kostech jsem to cítila, že mě nevezmou na to, co bych chtěla dělat. Ani se tomu všemu moc nedivím. Nechci tady teď vypadat jako… ani nevím co… prostě… mám tu schopnost vycítit, co se bude dít. Stejně tak dokážu dobře odhadnout lidi – mám na lidi čuch. Tím pádem mám čuch i na sebe ^^

No a od září nastupuju do studijního programu Systémová inženýrství – obor Manažerská informatika. Takže ze mě bude informatik ^^ No ty… vado! Doufám jen, že v tom nebudu moc plavat. Ale uvidíme, uvidíme. Snad nejsem zase až takové tele -.-

A co bylo dál…

12.6. jsem dostala svůj krásňoučký notebook HP Pavilion dv6750 a jsem s ním moc spokojená. Kolik mě (tedy spíš mé rodiče) stál? Přes 20 tisíc. Akorát… si ještě musím zvyknout na tu Vistu. Oproti XP je to rozdíl -.- Nejvíc mě dostalo vypínání ntb. Normálně člověk při vypínání klikne na obrázek s vypínacím tlačítkem. No… ale tohleto tlačítko ve Vistě neslouží k vypnutí ntb, ale k režimu spánku. Takže když jsem poprvé chtěla svůj ntb vypnout, samozřejmě jsem kliknula na to tlačítko… a pak půl hodiny čučela na ntb a říkala si, co jsem zvorala, že ani neumím vypnout noťas. Ale pak mi to došlo.

Už jsem si koupila i nový Office a musím říct, že je to oproti staršímu balíčku taky rozdíl. Než se člověk zorientuje – kam má na co kliknout… co které tlačítko dělá. Ale zatím jsem spokojená. Teda… nebyla jsem tak spokojená, když jsem zjistila, že Vista nepodporuje PDFCreator. A taky jsem se divila, že v novém Wordu prostě žádné tlačítko na převedení souborů do PDF není… ale jelikož jsem šikovná holka a umím na netu hledat, našla jsem rozšíření Officu o tláčítko „převod do PDF“. Hallelujah!

Teď ještě jen musím koupit Smart Security, které teda nevím, kde v Karviné seženu – ale já se nevzdám! A potom se můžu vesele připojit na net a surfovat a surfovat a usurfovat se k smrti. Muhahááá…

Co se ještě událo? 14.6. jsem jela na výlet do Olomouce. Byl to moc příjemný výlet, akorát mě po celodenním chození večer ta příšerně bolely nohy, že jsem se pohybovala pidi mini šoupavými kroky. Ale v pondělí to už zase bylo v pohodě.

Mám pocit, že se toho děje hodně a zároveň málo. Dneska je pátek. Ode dneška do zítřka u nás probíhají Dny Karviné. Zítra se proto jdeme podívat do parku na pár kapel – a vysolíme na osobu 50 kaček. Teď ještě mám vyřizování kvůli brigádě na červenec. (Ale trčet přes hodinu u doktorky jenom kvůli potvrzení kvůli brigádě a pak vysolit 200 Kč… OMG) To zase bude záhul. Ale peníze se hodí vždycky.

Nedávno jsem tak uvažovala o tom, že bych si mohla založit ještě dva blogy. Jeden by se týkal filmů, které jsem zatím viděla a ten druhý by se zase zabýval knihami, které jsem přečetla. Vím, vím… jsem cvok… Ale zase si říkám: „Proč ne?“ Asi to přece jenom udělám…

Foto: Pixabay.com

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge