>V jednom kole

>

Člověka vážně naštve, když jej někdo k něčemu doslova nutí. A já obvzlášť. Nevím proč, ale nesnáším, když mi někdo diktuje, co mám dělat. Mám sakra vlastní rozum a vlastní svobodnou vůli -.- Mno… ale to stejně nesouvisí s tím, co jsem původně chtěla napsat…

Jelikož je u nás na gymplu 23. (snad to je správné datum) klasifikační porada (poslední před vysvědčením) , profesoři… tedy správněji řečeno – učitelé – se prostě rozhodli, že nám nebohým studentům nedají spát. Takže jsem od pondělka v jendom vířivém kole za druhým. A štve mě, že jsem si ani nemohla napsat nějaký zase rádoby přechytrale trapný příspěvek sem na blog. Ne, že bych byla takovou náruživou bloggerkou (to je strašné slovo -.-), ale tento blog mi zprostředkovává místo k vylévání mého nasraného JÁ.

Rozvrh písemek a zkoušení:
Pondělí – zkoušení z mat. tématu z Aj; písemka z celého pololetí Psychologie
Úterý – písemka z jazyka a lexikologie v Čj; zkoušení z 5 mat. témat v ZSV
Středa – dvě písemky z Aj; čtvrtletka z M
Čtvrtek – písemka z Logiky; čtvrtletka z D; písemka ze 3 mat. témat z D
Pátek – postupné odumírání

Pondělí – zkoušení z mat. tématu z Aj; písemka z Fy; písemka z Bi

Já vím, jako maturantka bych si už pomalu měla začít zvykat. Ale kruciš! Proč se to najednou musí sypat ze všechn možných stran? Kor ještě v předmětech, ze kterých maturovat rozhodně nehodlám? Proč na tom tak bazírují? Copak jim nestačí ty známky, co jsme si nasbírali za uplynulý půlrok? Copak si vážně myslí, že známky z posledního týdne před uzávěrkou na výsledku něco změní? Oprava – jistěže změní… změní se k horšímu!

Navíc mě zaráží fakt, že naše úžasná češtinářka se rozhodla zavalit nás jedním úkolem za druhým. To, co nestihla v mluvnici pořádně probrat, nám teď háže jako na jezdícím pásu. Člověk si na to holt nemůže udělat dostatek času, pokud chce jakž takž dopadat v ostatních maturitních předmětech!

Ta ženská je opravdu blázen! Nehledě na to, že se v poslední době tváří, jako by spolkla všechnu moudrost světa. Na začátku roku přišla s nápadem, že se budeme učit komunikovat. Zadala všem po nějakém tom tématu, který si dotyčný měl vypracovat jako takovou přednášku a pak o svém tématu poreferovat zbytku třídy. Následně měla podle plánu probíhat živá diskuze. Výsledek ovšem vypadá úplně jinak. Učitelka nechá referenta chvíli poreferovat, podusit ve vlastní šťávě a pak rozpoutá debatu sama. Sama vše řídí, na skoro vše sama odpovídá (všechno ví, všude byla, všechno viděla…) a vše zakončí nějakým tím mravním ponaučením.

Teď nechápu, jak jsem zrovna tuhle učitelku mohla mít v prváku tak ráda. Co jsem na ní kruciš viděla? Pěstuju si na ní docela silnou averzi – ale dokážu ji hodně dobře skrývat. Je úžasné pozorovat, jak vykládá nové učivo a snaží se nás oblažit svým bohatým slovníkem. Ovšem i mistr tesař se občas utne a v jejím případě se tesař utíná docela často… chudák. Zrovna teď si vzpomínám na slovní spojení s mými bolavými zubami nebo zrovna dneska v tento době.

Ách… anebo to její nesmyslné známkování písemných prací! Člověk by čekal, že by alespoň nějaký ten bod mohl dostat za to, že popsal celé místo pro jednu otázku… alespoň mizerného půl bodu – ale ono NE. Ještě že se to netýká přímo mě – to bodování… ale i tak. Ale 15 minut opěvovat poněkud jednodušší osoby naší třídy za to, že písemku, kterou ti chytří napsali na horší známky (jelikož přípravu podle jejích slov podcenili), napsali na jedničky – no světe zboř se! A ještě svorně prohlašovali, že to mají ze svých hlav – já, jakožto ta chytřejší, jsem jim to vážně nesežrala. Nespravedlnost byla, je a bude…

Jsem si dneska musela nějak víc postěžovat. Za ten týden se to ve mně nahromadilo více než dost. A to jsem tady nadávala jenom na češtinářku. Jindy si zase ponadávám na našeho třídního nebo na naši učitelku biologie. To budou taky pěkně dlouhé přípsěvky. Pravděpodobně to udělám v nejbližší době.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge