Koncert Il Divo

Jelikož jsem na Vánoce dala rodičům lístky na koncerty jejich oblíbených skupin, čekal mě po koncertě Scorpions koncem května ještě koncert Il Divo. Na tohle hudební crossoverové klasické uskupení jsme narazili před několika lety díky jednomu koncertu na polské televizi. Máma se do nich okamžitě zamilovala a od té doby postupně sbírá všechna jejich hudební CD i DVD se záznamy z koncertů.

Il Divo 01

Proto jsem také mamce koupila lístky na jejich květnový koncert v Praze, který uspořádali v rámci svého turné k nejnovějšímu CD. Osobně mám ráda klasickou hudbu už od dob, co jsem hrávala na klavír (dlouhých 11 let), ale už jsem jejich písně dlouho neslyšela a tak nějak jsem šla na koncert naslepo.

Mamka přijela už v sobotu odpoledne, abychom nějaký čas mohly trávit spolu a podívat se po Praze. V pondělí večer nastala ta půl roku očekávaná chvíle. Když jsme se vydaly do O2 arény s předstihem, počítala jsem s frontami před bránami. Jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistila, že jsme ve frontě nestály pomalu ani pět minut a už jsme byly uvnitř.

Jsem zvyklá chodit na koncerty do takových obrovských hal spíše pohodlně oblečená a ten den byl navíc venku strašný pařák. Ovšem uvnitř byla většina lidí vystajlovaná jak do divadla, až jsem si připadala oblečená jako buran. Na druhou stranu jsem ale za své „buranství“ byla ráda, protože sledovat všechny slečinky v upnutých šatičkách a vysokých podpatcích, jak se z horních pater horkotěžko škrábou dolů na plochu k těm výrazně dražším místům, bylo k popukání. Osobně bych si tam na těch schodech a potmě asi zlomila obě hnáty a bylo by po srandě.

Věkové osazenstvo publika bylo spíše starší, což se dá celkem pochopit. Naopak mě překvapilo, kolik cizinců se na koncertě vlastně objevilo. Vzhledem k tomu, že se zpěváci během turné objeví v několika velkých městech Evropy, přišlo mi docela zvláštní, že se jich plno vydalo do Prahy (alespoň jsem to tak z jejich hovoru pochopila… a že jich takových bylo hodně). Každopádně jak už to tak bývá, všichni chodí na poslední chvíli a hromada z nich také až po oficiálním začátku, takže koncert začal s mírným zpožděním.

Jelikož se poslední album nese ve španělském stylu, byl ve stejném duchu laděný celý koncert. Il Divo několikrát zmínili to, že už jsou spolu více než 12 let, což je tedy pěkná délka. Ačkoliv hlavně propagovali písně alba, několikrát vložili své staré trháky a do toho si ještě každý z nich střihnul jedno sólo.

Il Divo zpívají jak převzaté písně v originále, či jinojazyčných verzích, tak nějaké své původní. Všechno dohromady se silou jejich krásných hlasů udělalo z koncertu opravdu nezapomenutelný zážitek. Během koncertu byla asi tak dvacetiminutová přestávka a pak vesele pokračovali dál. Na samotném konci jsme se pak dočkali i české vlajky.

Sečteno podtrženo ještě teď jedu na doznívající vlně z koncertu a parádně si to užívám… Jen mě mrzí, že nemám kvalitnější foťák na mobilu, aby to nebylo všechno tak rozostřené, ale na tu dálku to je ještě dobré 🙂 Ale mamka byla i tak maximálně nadšená a to je to hlavní.

Místo konání: O2 aréna, Praha
Datum konání: 31.5.2016
Čas konání: 20:00
Cena lístku: sezení v sektoru 14, řada 12 – 1390 Kč
Předkapela: ne
Hodnocení koncertu:  (5/5)
Poměr cena-zážitek: (5/5)

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge