Life´s like a road that you travel on…

There´s one day here and the next day gone…
I want to ride it all night long…

Mám za sebou rodinnou oslavu. UFF!!! Člověk by nevěřil, jak můžou být někteří lidi hloupí – ale opravdu hloupí. A přitom si hrají na chytré a povyšují se nad ostatní. No, evidentně takoví lidé existují. A není jich zrovna málo.

Když teď předkládám věci od Meg, sleduju její FaceBook i Twitter… a řeknu vám, že má spoustu perfektních postřehů. Řekla bych, že mi bude povahou asi hodně podobná (jinak bych nečetla její knížky, že). Taky sleduje kdeco…

No a díky tomu jsem narazila na fajn stránky The Chive.com, kde najdete plno funny fotek. Takže pokud se potřebujete jen tak rozveselit, nebo se někomu od srdce zasmát… Jste na správném místě.

Tak jsem si to tam tak prolézala… a objevila jsem třeba obrázky hradů, v nichž bychom chtěli žít; anebo obrázky domečků na stromech a ještě i Google vyhledávání. Doporučuju si to tam tak různě projít, budete se divit.

A další dost dobrá stránka, kterou ocení hlavně milovníci koček. I tady se pobavíte.

Hmmm, už delší dobu chci napsat, jak šíleně mě štve jedna česká reklama. A to nová reklama pro prodej čaje Aquila. Reklamní motto je Aquila tea.m. Češi asi v prodeji dokážou zajít kamkoliv. Pro ty, co neznají původní předlohu, je tohleto opravdu povedená česká reklama (v mezích teda…). Pro ty, kteří předlohu znají, je to hnus. Vážně hnus.

Matt Harding předvedl něco, co mi prostě vyrazilo dech a nejednou mě to rozbrečelo (nepteje se proč… prostě mě to dojalo). Možná jsem už jeho videa někde dávala, nejsem si jistá. Ale myslím, že neuškodí věci, když je sem znovu postnu.

(Myslím, že zrovna v tomto videu je i Česká republika.)

(Já osobně mám nejradši tento. Vždycky mě dostanou momenty, kdy k němu přiběhnou další lidi a začnou s ním tancovat. Navíc ten song – Garry Schyman – Praan – nemá chybu.)

A teď to porovnejte s českou reklamou na Aquila tea.m… Okopírovaná je hudba, okopírované jsou pohyby (bože, jak jsou stupidní) a okopírovaný je samotný nápad. HNUS! Češi zase zkazili něco pěkného.

Na FaceBooku se proti této reklamě dokonce vytvořila i skupina (samozřejmě, že jsem se přidala). A dokonce je o té reklamě menší diskuze na Diskografii.cz, kam sem tam zajdu pro nějaký text. A odpůrci vymysleli i vlastní logo, které jsem našla jen díky FB stránce. Je perfektní! Moc díky! Určitě stojí za zmínku i tento článek.  Prej “inspirace”… pche! S tím se jděte vycpat. Přečtěte si i komentáře…

FUJ!

Jo a až teprve teď mi došlo, co mělo znamenat to ťukání prstů do dlaní v jedné scéně ve skladišti ve filmu Charlieho andílci 2 – ony si vyťukávaly morseovkou to, co udělají. Kurde! Že mi težtrvalo, než mi to došlo.  Pár let… (V telce dávají druhý díl, tak koukám.)

V úterý školákům začíná škola. Mně až 21.září… ale docela se do ní těším. Dokud mi nezačnou zase průběžné testy, následované zkouškami. To zase budu nadávat a kdesicosi.

Co dál… hmmm… už tak jsem toho napsala dost. Tak zase jindy.

<a> cau, mohl bys mi tohle prelozit do anglictiny? pry jsi odbornik
<a> Velmi bychom ocenili vasi ucast na hlasovani.
<b> We would really appreciate your presence on the vote.
<a> diky, tohle bych asi tezko dal dohromady
<b> thank you, I would hardly put this together
<a> ne, tohle uz nemusis prekladat
<b> no, you don’t need to translate this
<a> jak chces ale ted nemas sanci
<b> as you wish but you have no chance now
<a> v prdeli je tma
<a> i kdyby tam okna byly
<a> vetry by je vymlatily
* b is thinking…
<a> a nezapomen na rymy
<b> there is darkness in the ass
<b> and even if there windows was
<b> winds would surely break the glass
<b> and don’t forget about the rhymes
<a> chlape ty jsi blazen

Foto: Pixabay.com

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge